arrow_back Duyurular

27.03.2017 Kaldıraç Oranı değişikliği Duyuru

Değerli Yatırımcılarımız,

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından, 10.02.2017 Tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Seri III-37.1 sayılı “Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”de (“Tebliğ”) kaldıraçlı alım satım işlemlerinde uygulanan azami kaldıraç oranı ile kaldıraçlı alım satım işlemi gerçekleştirmek için yatırılması gereken başlangıç teminat tutarlarında değişikliğe gidilmiştir.

Söz konusu tebliğde, “Aracı kurumlar nezdinde bulunan açık pozisyonlarda uygulanan kaldıraç oranı en geç 45 gün içerisinde 1’e 10 kaldıraç oranına ile uyumlu hale getirilir” maddesi bulunmaktadır. Belirtilen geçiş süresi 27 Mart Pazartesi gecesi piyasa açılışı (Pazarı Pazartesiye bağlayan gece) ile son bulmaktadır.

27 Mart 2017 Pazartesi gecesi, 00:00 itibarıyla 1’e 10 kaldıraç oranının üzerinde bir oranda açılmış olan pozisyonlar, 1’e 10 kaldıraç oranına düşürülecektir. Kaldıraç oranları güncellendiğinde; hesabında yeterli teminat bulunmayan hesaplardaki pozisyonların stop out olabileceğini önemle belirtiriz.

Saygılarımızla

İNTEGRAL YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.