Ons Altında Tepki Alımı
Dün ABD'de veri akışı açısından yoğun bir gündem vardı. ISM hizmet endeksi Eylül'deki 56,7 seviyesinden 54,4'e geriledi. Ekim'de 2020'den beri en yavaş artışı kaydetti. Bu durum, ekonominin soğuduğu sinyalini verdi. Açıklanan veri, hizmet sektöründe talebin yüksek enflasyon nedeniyle azaldığını gösterdi. Öte yandan ABD ekonomisinde önemli bir yere sahip olan sanayi sektörünün yakın gelecekteki performansına ışık tutması açısından önem taşıyan fabrika siparişleri eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 arttı. Fabrika siparişlerindeki artış bu dönemde piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izledi. Tüm bu gelişmeler ile birlikte dün ons altında güçlü tepki alımı meydana geldi. Bu sabah dolar endeksi hafif geri çekilme hareketi etkisiyle 112,53 seviyesinde işlem görmektedir. Bugün ABD tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak. Beklentilerin üzerinde gelen veri dolar endeksinde yukarı yönlü hareketin oluşması halinde ons altını baskılayabilir. Ancak veri beklentilerden daha düşük gelirse dolar endeksinde geri çekilme hareketi yaşanması halinde ons altında yukarı yönlü hareketler izlenebilir.
Teknik Analiz: Fed sonrası 5 haftanın en düşük bölgesine kadar gerileyen Ons Altın 1641 seviyesinin üzerinde işlem görmektedir. Yukarı yönlü hareketin oluşması halinde 1660 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Aşağı yönlü harekette ise 1616 seviyesi destek olarak izlenebilir.
Destekler:1616/1600/1579Teknik Analiz: Fed sonrası 5 haftanın en düşük bölgesine kadar gerileyen Ons Altın 1641 seviyesinin üzerinde işlem görmektedir. Yukarı yönlü hareketin oluşması halinde 1660 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Aşağı yönlü harekette ise 1616 seviyesi destek olarak izlenebilir.
Dirençler:1660/1680/1710