Gümüşte risk iştahı düştü

Aralık 7, 2022

Paylaş

Card image cap

Çin’in Kovid önlemlerini daha da gevşeteceğini açıklaması bugün sabah beklentinin altında gelen Çin ihracat verisini gölgelerken Goldman Sachs CEO'su David Solomon’un 2023 yılında düşük ikramiyelerin ve işten çıkarmaların sürpriz olmaması gerektiğini belirtmesi gümüşte risk iştahını düşürdü. 

Çin’de bugün sabah açıklanan yıllık ihracat verisi yüzde -3,7 olan piyasa beklentisinin altında yüzde -8,7 gelmesi ve Goldman Sachs CEO'su David Solomon’un dün yaptığı konuşmada ABD’de yumuşak inişin kesin olmadığını belirterek  "bu, belirli noktalarda küçülme anlamına da gelebilir" ifadelerini kullanması gümüş fiyatlarında baskıladı. Buna karşın Çin’de bölgeler arası seyahat edenlerin artık Covid-negatif test sonuçları göstermesi gerekmeyeceği yönündeki açıklamalar küresel ticaret konusunda beklentileri artırdı. Bugün Almanya sanayi üretimi verisi ile ABD ham petrol stokları verisi takip ediliyor olacak.

Teknik Analiz: Gümüş, yukarı yönlü kanalın içine girmesinin ardından güçlü direnç seviyesi olarak gördüğümüz 22,50 seviyesinin üzerinde çıkmakta zorlandı. Gümüşte bugün 22,50 seviyesi takip ediliyor olacak. 22,50 seviyesinin aşılamaması gümüşte ilk güçlü destek seviyesi olarak gördüğümüz 22,0 seviyesine doğru geri çekilmesine neden olabilir.

Dirençler: 22,50 / 23,0 / 23,5
Destekler: 22,0 / 21,6 / 21,4

100,000 dolarınız olsaydı ne yapardınız? Sanal parayla Forex’i öğrenin Risk Almayın!

  • 2024 yılı 2. Çeyrek dönemi itibariyle kâr eden müşteri oranı %26, zarar eden müşteri oranı %74’tür.