Gümüş Teknik Analiz

Ağustos 11, 2022

Paylaş

Card image cap

Gümüş fiyatları son günlerde yatay sayılabilecek bir teknik görünüm içerisinde. Piyasalarda veri gündemine bağlı hareketlilik sürüyor. Dün ABD'de TÜFE yıllık %8,7'ye gerileme beklentilerine karşın %8,5'e geriledi. Beklentinin altında kalan veri sonrası, Fed'in agresif olmayacağına ilişkin beklentilerle ons gümüş ilk etapta değer kazandı. Ancak ardından Fed üyelerinden gelen şahin açıklamalarla tekrar geriledi. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD merkez bankasının enflasyonla mücadele için politika faizini yıl sonuna kadar %3,9′a ve 2023′ün sonuna kadar %4,4′e yükseltmesi gerektiğine inanmaya devam ettiğini söyledi. Chicago Fed Başkanı Evans, ABD faiz oranlarının gelecek yıl %4′ü aşmasını beklediğini söyledi. Açıklamalar Fed'in faiz artırımlarına devam edeceğine ilişkin beklenti yarattı. Fed üyelerinden gelen açıklamalar önemli olmaya devam ediyor. Olası açıklamalar yakından izlenmeli. Bugün veri kanadında ise ABD ÜFE takip edilecek.

Teknik Analiz: Gümüş günlük periyodda 50 birimlik ortalama üzerine yerleşmeye çalışıyor. 20,25 seviyesindeki 50 günlük ortalama üzerinde satış yönlü işlemlere karşı temkinli olmakta fayda var. Yükselişlerde ise 20,65 seviyesi direnç olarka çalışıyor. Bu seviye üzerinde kalıcı olamayan gümüşte yükselişin devamı açısından bu seviyenin aşılması önemli. 

Dirençler: 20,65 / 21 / 21,50
Destekler: 20,25 / 20 / 19,20 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

100,000 dolarınız olsaydı ne yapardınız? Sanal parayla Forex’i öğrenin Risk Almayın!

  • 2024 yılı 2. Çeyrek dönemi itibariyle kâr eden müşteri oranı %26, zarar eden müşteri oranı %74’tür.