Gümüş düşmekte zorlanıyor

Kasım 16, 2022

Paylaş

Card image cap

Dün ABD ÜFE verisinin hem aylık hem de yıllık bazda beklentinin altında gelmesi gümüşte anlık yükselişe neden olmasına karşın enflasyon beklentisinin bitmesiyle birlikte günü geri çekilmeyle tamamladı.

Fed yetkililerinden gelen güvercin açıklamaların ardından Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in para politikası amacının ‘’enflasyonu yüzde 2 olan hedefimize döndürmek için yeterince kısıtlayıcı olmak’’ olduğunu söylemesi ve daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olduğunu belirtmesi gümüşteki risk iştahını düşürdü. Bugün ABD perakende satışları ve sanayi üretimi verisi takip ediliyor olacak. 

Teknik Analiz: Dünkü geri çekilmenin ardından 200 günlük ortalaması olan 21,45 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam eden gümüşte geri çekilmeler sınırlı kalıyor. Gümüş 200 günlük ortalamasının üzerinde tutunduğu sürece içinde bulunduğu kanalın direnç seviyesi olan 22,15 seviyesi ilk güçlü direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. 200 günlük ortalamasının altına olası geri çekilmelerde ise 20,90 seviyesinden tepki alışları görülebilir.

100,000 dolarınız olsaydı ne yapardınız? Sanal parayla Forex’i öğrenin Risk Almayın!

  • 2024 yılı 2. Çeyrek dönemi itibariyle kâr eden müşteri oranı %26, zarar eden müşteri oranı %74’tür.