EURUSD 'de tepki hareketi

Ekim 18, 2022

Paylaş

Card image cap

ABD’de TÜFE verisinin beklentilerin üstünde açıklanmasıyla, FED’in para politikasında daha da agresifleşebileceği beklentisi gündeme geldi. Dolar endeksi DXY’yi 111,9 seviyesinde bulunmaktadır. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun birçok ülkede yüksek olduğunu ve küresel ekonomik büyümenin yavaşladığını belirtti. Enflasyon konusunda fiyat artışlarını kontrol altına almak için daha yapacak çok işleri olduğunu yineleyen Yellen, bazı öncü göstergelerin umut verici işaretler verdiğini kaydetti. Euro bölgesinde enerji krizi ile birlikte yüksek seyreden enflasyon, para politikasında sıkı duruş, ekonomide yavaşlamayı tetikliyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bakanlara ülkenin kalan 3 nükleer santralini Nisan ortasına kadar çalışır durumda tutmaları talimatı verdi. Karar, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'dan gelen yakıt tedarikindeki kesintilerden dolayı ülkede olası enerji krizini önlemek amacıyla alındı.
Rusya’yı Kırım yarımadasına bağlayan tek köprüde yaşanan patlamanın ardından Rusya-Ukrayna tarafındaki gerginlik tekrardan artış gösterdi. Bu gelişmelerde Euro bölgesini etkilemeye devam etmektedir. Bugün ABD kapasite kullanım oranı verisi takip edilecektir. Açıklanacak olan veriye göre paritede hareket alanı genişleyebilir.

Teknik Analiz : EURUSD paritesi yatay direnç noktası ve 22 günlük aşağısında tepkii hareketinde bulunmaktadır. Yukarı yönlü harekette 0,9890 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
Aşağı yönlü hareketin devamında 0,9780 seviyesi destek olarak izlenebilir. 

Destekler: 0,9780 / 0,9670 / 0,9430
Dirençler: 0,9890 / 1,00 / 1,0170 

100,000 dolarınız olsaydı ne yapardınız? Sanal parayla Forex’i öğrenin Risk Almayın!

  • 2024 yılı 2. Çeyrek dönemi itibariyle kâr eden müşteri oranı %26, zarar eden müşteri oranı %74’tür.