Image
Ekonomik Gelişmeler - 3.04.2025

Harun Demircan | Nisan 3, 2025

Paylaş

Card image cap

Türkiye

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu Toplantısı, 6 yıl aradan sonra bugün Brüksel'de düzenlenecek.

ABD

ABD Başkanı Donald Trump yeni vergi tarifelerini açıkladı. Trump, yarından itibaren ABD'nin diğer ülkelere karşılıklı tarifeler uygulayacağını, temel tarife oranının yüzde 10 olacağını açıkladı. Çin ve Vietnam en yüksek gümrük vergisi oranına maruz kalan ülkeler oldu. Trump "Çin, ABD'ye yüzde 67 vergi uyguluyor. Biz yüzde 34 vergi uygulayacağız. Avrupa Birliği zor bir rakip. Bizi soydular. Biz de yüzde 20 vergi getiriyoruz." açıklamasını yaptı. ABD Türkiye'ye yüzde 10 gümrük vergisi uygulayacak.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ülkelerin karşılıklı tarifelere misilleme yapmamalarını tavsiye ederken, misilleme yapılmaması durumunda daha yüksek gümrük vergisi oranları uygulanmayacağını söyledi.

Avrupa

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu'nun Alman üyesi Isabel Schnabel, küresel ticaretteki parçalanmanın dünya genelinde enflasyonu körükleyeceği ve ekonomik büyümeyi azaltacağı uyarısında bulundu.

ABD’nin en büyük ticaret ortağı olan Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump’ın bloğa karşı geniş kapsamlı gümrük tarifeleri açıklamasının ardından misilleme yapacağını duyurdu.

100,000 dolarınız olsaydı ne yapardınız? Sanal parayla Forex’i öğrenin Risk Almayın!

  • 2025 yılı 1. Çeyrek dönemi itibariyle kâr eden müşteri oranı %37, zarar eden müşteri oranı %63’tür.