Gümüş'te yatay eğilim sürüyor. Son geri çekilmenin ardından 28.70 seviyesinden gelen tepki alımları sonrası yatay fiyatlama devam ediyor. Son gelen ABD imalat PMI verisi sonrası dolar endeksindeki güçlenme devam etmişti. Bu gümüş üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu hafta ise küreselde veri yoğun bir hafta. Bugün ABD'den hizmet PMI verisini alacağız. Çarşamba günü Fed tutanakları ve özel sektör istihdam verisi gelecek. Cuma günü ise gözler tarım dışı istihdam verisinde olacak. Dolar endeksindeki görünüm gümüş fiyatlarını etkilemeye devam edebilir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş'te son geri çekilme sonrası 28.70 seviyesinden tepki alımı gelmişti. Bu seviyenin çalışmaya devam ettiğini ve üzerinde tutunmakta başarılı olduğunu söylemek mümkün. Yukarı yönlü hareketliliğin hız kazanabilmesi için 30.00 seviyesinin aşılması ve üzerinde günlük kapanışların gelmesine ihtiyaç var. Öte yandan aşağı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 28.70 seviyesi güçlü destek bölgesi olarak takip edilmeye devam edilebilir.
Gümüş'te tepki hareketi gerçekleşti. Zayıf görünüm devam etse de kritik destek bölgesi olan 28.70 seviyesinden bir tepki alımı geldi. Ancak genel anlamda dolar endeksindeki güçlü görünümden kaynaklı gümüş ve diğer emtialarda baskının sürdüğünü söylemek mümkün. Yeni yılın en kritik gelişmesi, Trump'ın yönetimi ele aldıktan sonra uygulayacağı tarifeler ve buna karşın dolar endeksinde yaşanacak gelişmeler olabilir. Diğer yandan Orta Doğu'da süregelen savaş riski de gümüş üzerinde yukarı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş fiyatlarında zayıf görünüm sonrası tepki hareketi gerçekleşti. Kritik destek bölgesi olan 28.70 seviyesinden gelen tepki alımları hız kazandı. Bu hareketliliğin devam etmesi halinde 30.00 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Buna karşın aşağı yönlü hareketliliğin tekrar görülmesi durumunda 28.70 seviyesi güçlü destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.