Gümüşte güçlü görünüm korunuyor. ABD tarifelerinin yarattığı gerginlikler sürerken, bunun ABD ekonomisi üzerindeki etkileri ortaya çıkmaya başladı. Richmond Fed Başkanı Tom Barkin araçlara yönelik gümrük tarifelerinin tamamının tüketiciye yansımayabileceğini söylerken, Boston Fed Başkanı Susan Collins tarifelerin enflasyonu arttıracağını belirtti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ise, ABD'nin gümrük vergilerinin etkilerinin uluslararası ticaret verilerine yansımaya başladığını bildirdi. Bunun yanı sıra DXY 104 seviyelerinde fiyatlamaya devam ediyor. Artan bu risk iştahı gümüşte yukarı yönlü hareketliliğe sebep oluyor diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte de ABD tarifelerinin yarattığı etkileri takip etmeye devam edeceğiz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte yukarı yönlü eğilim tekrar güç kazandı. 33.40 seviyesini güçlü destek olarak takip ediyorduk. Bu seviye üzerindeki fiyatlamanın devam etmesi halinde uzun pozisyonların korunmasının fayda sağlayabileceğini belirtmiştik. Nitekim bu seviyeden gelen güçlü destek ile yukarı yönlü hareketlilik hız kazandı. Bu hareketliliğin devam etmesi halinde ise 34.50 seviyesini kritik direnç bölgesi olarak takip etmeye devam ediyoruz. Bu seviyenin aşılması halinde gelen alımların kalıcı olmasını bekleriz.
Gümüşte güçlü görünüm korunmaya devam ediyor. ABD tarifelerinin gündemi belirlediği bu dönemde dolar endeksindeki hareketlilik zayıf olsa da gümüşte volatilite sert yaşanmaya devam ediyor. DXY son olarak yatay bir seyir ile 104,4 seviyesinde seyrediyor. İlerleyen dönemlerde tarifelerin etkisiyle dolar görünümde yaşanacak değişimler ve küresel risk iştahı gümüş fiyatlarını etkilemeye devam edecektir
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte güçlü görünüm korunuyor. Son olarak 33.40 direncini aşması alımları hızlandırmıştı. Bu seviye üzerinde kalıcılığın sağlanmaya devam etmesi durumunda uzun pozisyonlar korunabilir. Yukarı tarafta ise 34.50 seviyesi ana direnç noktası olarak takip edilecek. Öte yandan 33.40 desteğinin kırılması durumunda alt tarafta 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 32.90 seviyesi destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.
Gümüşte alımlar tekrar hız kazandı. Dolar görünümünde ciddi bir değişiklik olmamasına karşı gümüşte olağanüstü bir hareketlilik yaşandığını söylemek mümkün. Son dönemde gümüşteki volatilite diğer emtialara nazaran daha sert yaşanıyor. Piyasada yine Fed faiz patikasını ve küresel risk iştahını takip etmeye devam edeceğiz. Dün Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini belirtirken faizlerin 'bir süreliğine' sabit kalması gerektiğine dikkat çekti. Perşembe günü gelecek olan ABD büyüme verisi de Fed'in faiz kararına etki edebilir. Bu süreçlere bağlı DXY görünümü gümüş fiyatının seyri açısından önemli bir rol oynayacaktır.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte 33.40 direnci tekrar aşıldı. Öncelikle bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. Yeni pozisyon girişlerinde özellikle yukarı yönlü pozisyonlarda bu seviye dikkat edilmesi gereken en önemli destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın yukarı yönlü eğilimin devam etmesi halinde 34.50 seviyesi ana direnç bölgesi olarak takip edilmeye devam edilecek.
Gümüşte yatay eğilim hakim. Son geri çekilme sonrası sakin seyrin sürdüğünü söylemek mümkün. Küresel çapta yaşanan gerilimlerin biraz azaldığını izliyoruz. Ancak Trump'ın açıklamaları devam ediyor. Son olarak Venezüella ya yaptırım uygulanmasına dair yaptığı açıklamalar, piyasalarda endişe yarattı. Dolar endeksinde ise son dönemde hafifte olsa bir değer kazanımı izliyoruz. Bu değer kazanımı gümüşte bir baskı unsuru oluşturdu gibi duruyor. Bu hafta ABD tarafından gelecek büyüme verisi dahil önemli verileri takip etmeye devam edeceğiz. Dolar görünümü gümüşte belirleyici unsur olmayı sürdürebilir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte yatay fiyatlama hakim. Aşağı yönlü trendin hız kazanması durumunda 22 günlük hareketli ortalama olan 32.70 seviyesi kritik destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması durumunda ana destek seviyesi olarak 32.50 bölgesi takip edilebilir. Öte yandan olası tepki alımlarında 33.40 seviyesi güçlü direnç olarak izlenebilir.
Gümüşte sert satış sonrası 22 günlük ortalama desteğinden tepki alımı gerçekleşti. Dolar görünümü ve küresel risk iştahı gümüş üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. DXY 104 seviyelerinde seyretmeye devam ederken, Fed tarafında belirsizliğin bir miktar ortadan kalktığını söylemek mümkün. Faizlerin sabit bırakılmasının ardından gözler her zamanki gibi Trump'ın yaptığı açıklamalarda. Trump son olarak Pekin ile küresel rekabet konusunda, "Çin ile potansiyel bir savaşa girmek istemiyoruz, ancak size şunu söyleyebilirim ki eğer girersek, bununla başa çıkmak için çok iyi bir donanıma sahibiz." dedi. Ticaret savaşlarının dolar görünümüne etkisi ve bununda gümüşe yansımasını takip etmeye devam edeceğiz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte geri çekilme sonrası kritik 22 günlük hareketli ortalama olan 32.65 seviyesinden tepki gerçekleşti. Bu tepkinin güç kazanması halinde yukarı yönlü hareketliliklerde 33.40 seviyesi direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Öte yandan satışların tekrar hakim olması durumunda 22 günlük ortalama olan 32.65 seviyesi destek olarak izlenmeye devam edilebilir. Bu seviyenin de altında 32.50 seviyesi ana destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.
Gümüşte satış baskısı arttı. Dolar endeksinin hafif güç kazandığı bu dönemde gümüşte sert satışları izliyoruz. Dün ABD Başkanı Trump, İran'a yaptırım uyguladığını açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşı hakkında ise "Kısa bir süre içerisinde Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşmasını imzalayacağız." dedi. Bu haberlerin doları güçlendirdiğini söylemek mümkün. DXY 104,03 seviyesinde seyrediyor. Küresel çapta risk iştahında yaşanacak gelişmeler ve değişimler Gümüş fiyatlarına etki etmeye devam edebilir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş 33.40 desteğini kırarak sert düşüş yaşadı. Günlük kapanışın bu seviye altında gelmesi durumunda aşağı yönlü trendin devam etmesini bekleriz. Aşağı tarafta 32.50 seviyesi ana destek bölgesi olarak izlenebilir. Öte yandan satışların kalıcı olmaması ve tekrar 33.40 seviyesi üzerinde fiyatlama izlememiz durumunda ana yön yukarı yönlü olmaya devam edebilir.
Gümüşte hafif geri çekilme yaşanıyor. Dün Fed faiz kararını takip ettik. Fed piyasa beklentisine paralel politika faizini sabit tuttu. 2025 yılı projeksiyonlarında ise 50 baz puan faiz indirim planında değişikliğe gitmedi. Büyüme beklentilerinde ise aşağı yönlü revize gerçekleşti. Bu gerçekleşen değişikliği tarife savaşlarının getirmiş olduğu risklere yorumlayabiliriz. Karar sonrası ise dolar endeksinde geri çekilme yaşandı. bu geri çekilmeye rağmen gümüşte alımların hız kazanmadığını gördük. Önümüzdeki süreçte jeopolitik gerginlikler ve dolar görünümü gümüş üzerinde etkili olmaya devam edecektir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte risk iştahında hafif azalma var. Kar realizasyonlarının yaşandığını söylemek mümkün. Bu geri çekilmenin devam etmesi halinde 33.40 seviyesini ana destek bölgesi olarak takip etmeye devam ediyoruz. Bu seviye üzerindeki fiyatlamanın korunmaya devam etmesi halinde, bu geri çekilmelerin kalıcı olmasını beklemeyiz. Yukarı tarafta ise 34.50 seviyesi direnç olarak takip edilmeye devam edilebilir.
Gümüşte güçlü görünüm korunuyor. Dün Trump ile Putin bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Putin'in ateşkesi kabul etmediği ancak enerji altyapısına yapılan saldırılıların kısıtlanmasını kabul ettiği belirtildi. Burada küresel risk iştahının hala korunması emtialar üzerindeki etkisini sürdürüyor. Öte yandan bugün kritik Fed karar günü. Piyasa beklentisi faizlerin sabit bırakılmasına yönelik olsa da açıklanacak projeksiyonlar büyük önem arz ediyor. Son gelen ekonomik verilerin alımlı enflasyona işaret etmesi, Fed'in 2025 yılı için elini bir miktar rahatlatmıştı. Son projeksiyonlarda 2025 yılı için öngörülen 50 baz puanlık faiz indiriminde revizeye gidilebilir. Karar sonrası dolar endeksindeki görünümün gümüş fiyatları üzerinde etkili olmasını bekleriz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte güçlü görünüm korunmaya devam ediyor. Bu eğilimin devam etmesi halinde 34.50 seviyesi direnç konumunda takip edilmeye devam edilebilir. Öte yandan olası geri çekilmelerde 33.40 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye üzerindeki fiyatlamanın korunması halinde pozitif ivmenin devam etmesini bekleriz.
Gümüşte artan risk iştahı korunuyor. Bu sabah İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı haberi ile uyandık. İsrail ordusunun Gazze'de Hamas'a ait noktalara saldırı düzenlediği iddia edilen açıklamada, İsrail'in bu şekilde 7 Ekim 2023'ten bu yana ulaşamadığı hedeflerine ulaşmayı ve Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamayı amaçladığı kaydedildi. Açıklamada, ateşkesi bozan İsrail'in Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceği aktarıldı. Saldırıların planının geçen hafta sonu İsrail ordusu tarafından hazırlandığı ve siyasi kademe tarafından onaylandığı belirtildi. Öte yandan, Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, İsrail saldırılarında Gazze'nin çeşitli bölgelerinde yerinden edilenlerin sığındığı okul ve yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarının hedef alındığı belirtilmişti. Bu jeopolitik gerginliğin devam etmesi gümüş ve diğer emtialardaki artan risk iştahını destekleyebilir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte güçlü görünüm devam ediyor. Dün gelen kar realizasyonları sonrası kritik destek olan 33.40 seviyesi test edildi. Bu seviyeden tepki gerçekleşti ve görünüm korundu diyebiliriz. Alımların devam etmesi halinde 34.50 seviyesi direnç konumunda takip edilmeye devam edilebilir. Öte yandan tepki satışlarında 33.40 seviyesinin kırılması halinde satış baskısı 22 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu güçlü destek bölgesi olan 32.50 seviyesine doğru artabilir.
Gümüşte risk iştahı artmaya devam ediyor. Bu hafta gelecek olan Fed faiz kararı büyük önem arz ediyor. Kararın yanı sıra açıklanacak olan projeksiyonlarda yakından takip edilecek. Son projeksiyonlarda 2025 yılında 50 baz puan faiz indirim geleceği belirtilmişti. Son gelen tarım dışı istihdam ve enflasyon verileri, Fed'in elini rahatlattı diyebiliriz. Bir faiz indirimi gelmesi durumunda dolar endeksindeki güç kaybının devamını ve gümüşte değer kazancının sürmesini bekleriz. Diğer yandan jeopolitik tansiyon da fiyatlamalarda etkili olabilir. Özellikle Trump-Putin görüşmesi de yakından takip ediliyor olacak.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş'te 33.40 direncinin de kırılmasıyla alımlar güç kazandı. Bu seviye üzerinde fiyatlamanın devam etmesi halinde güçlü görünümün korunmasını bekleriz. Yukarı tarafta 34.50 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda zirve seviyesi test edilebilir. Öte yandan gelebilecek olası kar realizasyonlarında 33.40 seviyesi destek konumunda izlenebilir.
Gümüşte yukarı yönlü hareketlilik hız kazanıyor. Dün ABD'den işsizlik ve ÜFE verilerini aldık. Veriler ılımlı rakamlar işaret etti. Bu sonuçlarla birlikte artık önümüzdeki hafta Çarşamba günü Fed'den 25 baz puan indirim gelme ihtimali kuvvetlendi diyebiliriz. Bununla birlikte dolar endeksinin de güç kaybetmesi genel olarak gümüş ve diğer emtialar üzerinde ki güçlü görünümü destekledi. Önümüzdeki hafta gözler hem gelecek olan faiz kararında hem de tarife savaşları tarafında yapılacak yeni açıklamalar ve adımlarda olacak.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte 33.40 direnci aşıldı. Bu seviye üzerinde günlük kapanış gelmesi önemliydi. Burada kalıcılık sağlanması durumunda 34.50 seviyesi yeni direnç bölgesi olarak izlenebilir. Bu seviyenin de kırılması durumunda zirve seviyesi olan 34.86 test edilebilir. Buna karşın olası kar realizasyonlarında 33.40 seviyesini takip etmeye devam ediyoruz.
Gümüşte yatay eğilim hakim. Dün ABD'den enflasyon rakamlarını takip ettik. Veriler beklenti altı gelerek ılımlı bir enflasyona işaret etti. Bununla birlikte artık önümüzdeki hafta Fed'den 25 baz puan faiz indirim beklentilerinin kuvvetlendiğini söyleyebiliriz. Faiz indirimi gelmesi durumunda dolardaki güç kaybının devamını ve gümüşteki risk iştahındaki artışın sürmesini bekleyebiliriz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş fiyatlarında 32.50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlandıktan sonra yatay bir fiyatlama izliyoruz. 33.40 direnci önem arz ediyor. Yukarı yönlü hareketliliğin devamı ve zirve seviyesinin tekrar test edilmesi için 33.40 direncinin aşılması gerekiyor. Öte yandan olası kar realizasyonlarında 32.50 desteğinin kırılması halinde satışlar 50 günlük hareketli ortalama olan 31.70 seviyesine doğru hız kazanabilir.
Gümüşte risk iştahı artmaya devam ediyor. Dolar endeksinin de güç kaybetmesi, gümüşün yukarı yönlü hareketliliğini destekledi. Bugün ABD'den gelen enflasyon rakamları ılımlı bir enflasyona işaret etti. Bu veriyle birlikte artık önümüzdeki hafta Fed'in faizi 25 baz puan indireceği yönündeki beklentilerin arttığını söylemek mümkün. Bu süreç dolar endeksinin geri çekilmesine destek sağlayabilir. Önümüzdeki süreçte de dolar görünümü, gümüş ve diğer emtiaları etkileyen önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaya devam edecektir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş 32.50 desteği üzerinde kalıcı olmakta başarılı oldu. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışın gelmesi önemliydi. Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz gibi burada kalıcılık sağlanması alımların güç kazanmasına neden olmuş gibi duruyor. Bu hareketliliğin devam etmesi halinde ise 33.40 seviyesini güçlü direnç bölgesi olarak takip etmeye devam ediyoruz. Öte yandan olası kar realizasyonlarında 32.50 seviyesi altında 22 günlük hareketli ortalama olan 32.24 seviyesi destek olarak izlenebilir.
Gümüşte kar realizasyonları yaşanıyor ancak kalıcı olmuyor. Dolar endeksindeki görünümün zayıf devam etmesi gümüşteki hareketliliği yukarı yönlü etkilemeyi sürdürüyor. Yarın ABD'den enflasyon rakamını takip edeceğiz. Önümüzdeki hafta Fed'in faiz kararı açısından önemli olabilir. Ilımlı bir enflasyon Fed'in faiz indirim alanını genişletebilir. Dolar endeksinin de geri çekilmesinin nedenleri arasında, faiz indirim beklentilerinin güçlenmesi olabilir. Bunun yanın da tarife savaşları da ABD ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor. Gümüşteki eğilim dolar endeksi görünüme bağlı olmaya devam edecektir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş 32.50 desteği üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor. Satışlar hız kazansa da 50 günlük ortalama üzerinde kalıcı olmakta başarılı oluyor ve buradan gelen tepki alımları, tekrar 32.50 seviyesi üzerinde fiyatlamaya neden oluyor. 32.50 seviyesinin altında bir kaç saatlik kapanış izlememiz durumunda 50 günlük ortalama olan 31.60 seviyesi destek olarak izlenebilir. Öte yandan yukarı yönlü eğilimin tekrar hız kazanması halinde 33.40 seviyesini direnç olarak takip etmeye devam ediyoruz.
Gümüş kritik seviyede fiyatlamaya devam ediyor. Trump'ın başlattığı ticaret savaşlarının etkisi dolar görünümü ve gümüş fiyatlarını etkiliyor. Cuma günü ise beklentiye paralel gelen ABD tarım dışı istihdam verisiyle birlikte piyasalarda olağanüstü bir hareketlilik yaşanmadı. Tarife savaşlarından kaynaklı verilerin etkisi sınırlı kalmaya devam ediyor diyebiliriz. Bu hafta çarşamba günü ise ABD'den enflasyon rakamını alacağız. 19 Mart'ta yapılacak Fed toplantısında çıkacak karar piyasaların seyri açısından kritik olacak. DXY ise an itibarıyla 104 seviyelerinden işlem görüyor. Doların güç kaybettiği dönemde gümüş ve diğer emtialardaki güçlü görünümün devamını bekleyebiliriz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte güçlü görünüm devam ediyor ancak son yükseliş sonrası kritik 32.50 seviyesi üzerinde tutunmakta zorlanan bir gümüş izliyoruz. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 33.40 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Buna karşın oluşabilecek kar realizasyonlarında 22 günlük hareketli ortalama olan 32.20 seviyesi destek olarak karşımıza çıkmaya devam edebilir.
Gümüşte yukarı yönlü güçlü hareketlilik sonrası yatay eğilim ile fiyatlama sürüyor. Son dönemde doların güç kaybetmesi gümüşteki görünümü güçlendirmişti. Bugün ise piyasaları etkileyebilecek ABD'den tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz. Trump'ın yarattığı tarife savaşları fiyatlamalarda etkili olsa da, Fed2in 19 Mart tarihinde vereceği faiz kararı büyük önem arz ediyor. Son gelene özel sektör istihdamı beklentinin çok altında 77 bin olarak açıklanmıştı. Tarım dışı istihdamında beklenti altı gelmesi durumunda Fed'in faiz indirim beklentileri güçlenebilir ve gümüşteki hareketlilik desteklenebilir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş'te güçlü yukarı yönlü eğilim sonrası kritik seviye olan 32.50 seviyesi üzerinde tutunma çabası izliyoruz. Bu seviye üzerinde tutunmakta başarılı olunması halinde güçlü görünümün devamını bekleriz. Yukarı tarafta 33.40 seviyesi direnç olarak karşımıza çıkabilir. Öte yandan kar realizasyonlarının güç kazanması halinde 22 günlük hareketli ortalama olan 32.15 seviyesi destek olarak takip edilebilir.
Gümüş'te risk iştahı artmaya devam etti. Dolar endeksinin de geri çekilmesiyle bu hareketliliğin güç kazandığını söylemek mümkün. DXY seviyesine gerilemiş durumda. Dün ABD'den gelen ADP özel sektör istihdam değişimi beklentilerin altında 77 bin olarak açıklandı. Bu veriyle birlikte piyasada Fed faiz indirim beklentilerinin güçlendiğini söyleyebiliriz. Yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi bu beklentilere net bir öngörü sunabilir. Öte yandan tarife savaşlarının getirdiği küresel risk iştahı da gümüş ve diğer emtialara olumlu etki etmeye devam ediyor.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş'te alımlar hız kazanmıştı. Günlük kapanışın 32.50 seviyesi üzerinde gelmesi durumunda yukarı yönlü hareketliliğin devamını izleyebiliriz. Bu seviye önemli. Kar realizasyonlarının artması halinde 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 32.10 seviyesine doğru geri çekilme görebiliriz. Yukarı tarafta ise 33.40 seviyesi direnç bölgesi olarak takip edilebilir.
Gümüşte değer kazancı devam ediyor. Dolar endeksinin de geri çekilmesiyle gümüş ve diğer emtialarda yukarı yönlü hareketliliğin güç kazandığını söylemek mümkün. DXY 105 seviyesinde işlem görüyor. Doların güç kaybetmesinin nedenleri arasında Trump tarifelerinin yürürlüğe girmesi ve tansiyonun hız kesmeden devam etmesi olarak görülebilir. Çin'e uygulanan ek gümrük tarifesi %10 seviyesinden %20 seviyesine çıkarıldı. Bunun yanı sıra Meksika ve Kanada'ya uygulanan tarifelerin yürürlüğe girmesi ve Avrupa'ya karşı da tarife uygulanmasının planlanması genel anlamda ABD ekonomisi üzerinde baskısı artırabilecek unsur olarak beklenti oluşturdu. Cuma günü ise ABD tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz. Trump etkisinden dolayı gelen veri akışlarının etkisinin sınırlı kalmasını bekleriz. Gümüşteki hareketlilikte dolar görünümüne bağlı olmaya devam edecektir.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüş fiyatlarında değer kazancı devam ediyor. Son olarak 22 günlük hareketli ortalamanın da aşılmasıyla alımlar hız kazandı. Kritik direnç olan 32.50 seviyesinin aşılması halinde yukarı yönlü hareketliliğin güç kazanmasını bekleriz. Buna karşın olası kar realizasyonlarında 50 günlük hareketli ortalama olan 31.30 seviyesi güçlü destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.
Gümüşte aşağı yönlü eğilim sonrası 50 günlük hareketli ortalaman gelen tepki alımların güç kazandığını görüyoruz. Bu tepki alımları, dolar endeksinin de geri çekilmesiyle güç kazandı diyebiliriz. DXY son düşüşün ardından 106,5 seviyesinden işlem görüyor. Piyasada gözler bu hafta cuma günü gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verisinde. Son dönemde Trump'ın yarattığı gerginlik fiyatlamalarda etkili olmaya devam ediyordu. Bu veriyle birlikte gözler yeniden Fed'e çevrilebilir. Tarım dışı istihdamın aylıkta 156 bin artması bekleniyor. Bu rakam üzerinde bir veri almamız durumunda Fed'in faizi sabit bırakacağına yönelik beklentiler artabilir. Bu beklentilerin güç kazanması halinde dolar endeksindeki görünümün güçlenmesini bekleriz. Gümüşteki fiyat hareketliliğin önünüzdeki günlerde de dolar görünümüne bağlı olacağını öngörüyoruz.
Gümüş Teknik Analiz: Gümüşte sert düşüş eğilimi sonrası tepki alımı gerçekleşti. 50 günlük ortalamadan gelen tepki alımları güç kazanmış görünüyor. Bu alımların devam etmesi halinde 22 günlük hareketli ortalama olan 32.05 seviyesi direnç olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan aşağı yönlü eğilim devam etmesi halinde 31.30 seviyesi ilk destek bölgesi olarak takip edilebilir.